Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Berninpaimenkoira narttu

FI RTVA FI TVA FI KVA RTK3 BH JK3 Agi maxi3 LTE 212p Ronetta's Amoretta s. 27.3.2008-22.12.2016

 

Alunperinkään ei pitänyt jäädä yhtään pentua itselleni kasvamaan, mutta mutta. Pennun jonka otin pentulaatikosta sattui aina olemaan se viirumahainen kaveri. Reassa vain oli sitä jotakin. Kun rea kasvoi se oli heti aina mun tykönä- päätös rean jäämiseksi tein aika pian, sitten vain alkoi miehen lepyttely. Noh rea oli niin kaunis ja herttainen, joten mieskin oli jo sulaa vahaa. Päivääkään en oo katunu Rean kans. Rea oli jo pentulaatikossa päällepäsmäri ja ensimmäisenä tuhoja tekemässä. Rea on aikalailla emäänsä tullut eli tuhos pentuna kaiken, niin sisällä kuin autossakin. Suurin ero on emäänsä siinä kun omistaja on kaikkein tärkeintä maailmassa. Rea yleensä totteleekin tosi hyvin, mitä nyt murkkuiässä koitettiin vähän junnata vastaan. Rea on loistavapakkaus berniksi; virtaa piisaa, työintoa riittämiin sekä vietit on suuret, varustettuna hyvällä hermorakenteella. Rea on helppo motivoida, tekee pelkästä tekemisen innosta. Aina valmis ja väsymätön kaveri. Rean harrastuksiin kuuluu toko, agility,jälki, haku ja joskus näyttelyt.

                                                                        

                       

Terveys;

Lonkat A kyynärät 0, selkä terve

Joulu 2008 Lievä kennelyskä

Saksipurenta

Säkä; 63cm paino; 36kg

Toko; evl, Pk-Jälki; Voi, Agility maxi3, Rallytoko 1x Mes hyväksytty tulos Näyttelyt; Rop-pentu, eri

Appenzellinpaimenkoira narttu

C.I.B&POHJ&FIN&EE&NO&SE MVA HeVW-12 VV-12  BH TK2 Agi Maxi3(sert) Alppikellon Arietta "Riia" s. 15.8.2004-18.11.2015

 

                                                                                                     

 

    

Riia on vauhdikas ja vilkas, sen lempipuuhaa onkin vaan juosta täysillä eteenpäin. Riialla on valtava ruokahalu, ja se syökin vähän kaikkea jopa ei syötävää. Mamman tyttö, joka ei päästä hetkeksikään omistajan silmistä. Tosin itsenäisyyttäkin piisaa, ainakin harrastuslajeissa. Rakastaa uimista ja lumipalloja. Hieman pidättyväinen vieraita kohtaan mutta jos ruoka on kyseessä niin silloin ollaan kaikkien kaveri. Tekemisen intoa piisaa, välillä ihan liikaakin ettei aivot pysy mukana. Taistelutahtoinen sekä kova koira kouluttaa. Tätä likkaa ei pienet vastoinkäymiset pysäytä. Riian harrastuksiin kuuluu tokoilu, agility, haku, talvisin veto hiihto/kelkkailu sekä omatoimi vepeäkin osataan.

       

 

Terveys; Lonkat; C/B, kyynärät; 0/0, polvet 0/0, selkä kuvattu terveeksi.

Saksipurenta

Säkä; 54cm, paino; 27kg

Vajaan vuoden ikäisenä; Maha löysällä, eikä ruoka/vesi pysynyt sisällä. Parafiiniöljyä ensiavuksi, kakan mukana rupes tulemaan kiviä. Eläinlääkärin tutkimuksessa mahassa löytyi kivilöydös ym muuta syötäväksi kelpaamatonta. Vatsatulehdus, AB-kuuri, kaikki vatsan sisältö tuli normaalikautta pois. Vuosirokotuksessa Riialle nousi pistokohtaan pingispallon kokoinen patti. Allerginen reaktio. Lähti pois tyhjentämällä, otettiin näyte-normaalia nestettä. Sterilisoitu 2009. Kesä 2011 Kesken lenkkeilyn(kova vauhti) Riian takapää petti ja oli hetkellisesti toimimaton. Käveli selkä kyyryssä. Eläinlääkärissä selkä kuvattiin mutta mitään varmuutta ei kuvista löytynyt. Lääkkeeksi kortisoni, antibiootit ja pitkä lepo. Vaiva mennyt sittemmin ohi ja Riia juoksee yhtä rämäpäänä tänä päivänä:)

 Riian isä; Alpenhirts Yoyo

   Riian emä; Alpenhirts Zarita

 

Rakkaista rakkain on poissa :(

Kiitos näistä 9- vuodesta Ronja!!

Berninpaimenkoiranarttu                                                          

FIN TVA BH JK1(agi maxi2) Charonjen Occean Fever"Ronja" s. 19.1.2003-28.12.2011

Ronja on vauhdikas ja vilkas, luonteeltaan ikuinen pentu. Avoin ja ihmisrakas, tosin osaa kyllä vahtiakkin, joskus liikaakin. Pentuna Ronja oli oikea riiviö, jyrsittiin seiniä, ovien pieliä, listoja sekä pureskeltiin kaikki saatavilla olevat tavarat ihan palasiksi. Ronja oli jo pikku pentuna hirmu jääräpäinen ja sitä se on vielä aikuisenakin. Kun se on päättänyt jotain niin sen päätä ei hevillä käännetä mut niin taitaa olla koiran omistajakin. Ronja on tekemisen intoinen koira, välillä hieman liikaakin-aina ei malta keskittyä kunnolla. Ronja on kantanarttuni ja oikein mallikelpoinen emä. Ronja rakastaa kaikkia pentuja ja jo pentuna hoiteli kissoja. Ronjan kans harrastetaan tokoa, agia, pk jälkeä ja hakua sekä joskus myös näyttelyitä.

         

Terveys; Lonkat A/B kyynärät 0/0

Purenta; Saksi

Säkä; 60 cm Paino; 37 kg

V. 2004 Selkä jumissa sekä pieni hotspot kaulassa( agilityn ja vesisateen tulos?) Hoito AB-kuuri, rimadyl sekä akupunktio. Nuorena lieviä valeraskausoireita ja lievää rapsuttelua, loppui kun ruokavaliota uudistettiin. Kennelyskä tartunta. Matkan varrella pieniä lihasjumeja takajalassa- hoidettu hieromalla. V. 2008 keisarinleikkaus(pennut isoja), pentujen luovutuksen aikaan epäily kohtutulehdus AB-kuuri, ultrassa epäily todettiin aiheettomaksi, kyseessä lievä kuume vain "työlämpöä".

V. 2011 Oli pirteä veteraani melkein loppuun asti:) Sairasti vain viikon, kunto huononi niin paljon että oli parempi päästää Ronja koirien taivaaseen.. Oireet viittasivat maksan pettämiseen..

               

Ronja 6,5 v

      

 

Ronjan emä Mar-Lini Bella-Donna                isä; Pemar'in born to be fine

 

Saksanpaimenkoira narttu

FIN TVA FIN KVA BH JK3 HK3 EK2 FH1 LTE 112p Agi Maxi3 (2xsert) Evergrey's E-Mersedez "Ruska" s. 14.5.2005-28.1.2014  Dm-selkäytimen rappeuma

       

Ruska on erittäin kiltti ja ihmisrakas, parempaa luonnetta ei enää sakulle voi toivoa. Ruska on pallohullu koira ja varsinkin vedestä hakeminen on kivaa. Ruska on enempi saalisviettinen mutta patukkakin koulutustilanteessa toimii, samoin ruoka. Kiltti oli jo pentuna, paitsi ensimmäiset viikot ulvoi kurkkusuorana yksin ollessaan. Jäljestäminen on Ruskalle luonnonlahjakkuus, tosin ne kepit on siellä metsässä aina hidasteena. Erittäin tottelevainen, eikä keksi omiaan kun noi mustat. Ruskan kans harrastetaan PK hakua ja jälkeä, tokoa, agilitya sekä vetolajit on Ruskan mieleen.

    

Terveys:

Lonkat; B/B Kyynärät 1/1, selkäkuvattu terveeksi

Säkä; 63 cm Paino 32 Kg

Saksipurenta

Täysin terve koira; käyty eläinlääkärillä vain rokotuksilla ja kuvauksissa, paitsi "törmäysaltis", kesällä 2010 juoksi metsässä johonkin terävään ja kuonossa muistuttaa nyt n. 6 sentin arpi..

Kesä 2012 Liiallinen uiminen ja märkyys, vesihäntä, parani pelkällä levolla..

Sterilisoitu 2010 (kyynärien vuoksi en halunnut käyttää jalostukseen..)

Kesä 2013 Selkänikaman ahtauma

    Ruskan emä; BH Evergrey's Tursulamon

    Ruskan isä; Rajakoira Evergrey's Samurai

 

 

  

In Memorian; Tauno s. kevät 2004. Tauno on haettu vuoden ikäisenä keuruulta löytöeläinkodista. Tauno oli laiska, joten sen mielestä paras paikka oli sängyssä mamman vieressä. Ikävöi jos mamma on poissa kauan kotoa, oli erikoistunut myös nukkumaan työkoneiden sisällä..


©2019 kennel Ronetta´s - suntuubi.com