Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Navetan asukkeja;

Navetassa on tällä hetkellä n. 35 lehmää, 20 hiehoa ja 20 pikku vasikkaa. Laajennusta on hieman suunnitteilla. Navetan pääpuoli on kuivalannalla ja kuivikkeena olki. Mullipuoli on lietteellä ja siellä kuivikkeena puru. Kaikissa parsissa on pehmeät parsipedit. Ruokkia jakaa jauhot ja nappulat 8 kertaa päivässä, sekä aiv jaetaan 2 kertaa päivässä jakovaunulla. Vasikoille on erillinen tila, missä olkialusta sekä juottoautomaatti. Lehmät laiduntavat keväästä syksyyn, haaveena olisi saada myös talveksi ulkoilutarha. Lypsiminä on 8kpl milkkareita, jotka kulkee kiskolla. Sekä pesurit kaikille härveleille eli navetta on pyritty tekemään mahdollisimman kevyeksi..

 

"emännän" ylpeyden aihe; mustaa valkoista:)

Keskellä Uppo-Nalle (emä Soma, isä Huitin Naksos)

Unikko (emä Leka, isä Strandskogen Et)

Rakkaista rakkain Soma s. 20.12.2003 (emä Oma, isä gothem) poikii 7. kerran Dansire Shottle Sollista..

Pikku-vasu neljännessä polvessa:) Iso-Nalle, eee soma, ee uppo-nalle, e ella-nalle

10-vuoden jalostaminen on tuottanut hedelmää ja voin sanoa et useimpien kohdalla oon siinä onnistunut:) Hiehot on raamikkaita, kilttejä, terveitä ja nopealypsyisiä. Keskituotos lähentelee 10 tonnia ja siemennyksiä vähän päälle 1 lehmää kohden:) Seuraavaksi yritän nostaa keskipoikimakertaa yli kolmeen ja poistoprosenttia alemmas.. Nykyinen navetta käy kohta ahtaaksi, mutta ehkä saan puhuttua laajennuksen puolesta.. Tällä hetkellä eläimiä navetassa on 52 ja lisää tulee, sekä 6 hieho kaunotarta asuu hoidossa parin kymmenen kilsan päässä..

Laitetaan loppuun vielä se väärän rotuinenki vasu.. Tällä hetkellä meillä on enää 3 kpl ay lypsylehmiä, jotka on niin hyviä ettei niitä kannata poistaa.. Yks tammikuulla poikiva ay, 3 siemennysikäistä ay neitiä sekä 2 ay vasua..

Navetassa asuu myös Puppe- Belgianjätti kani, joka on erittäin rauhallinen lihapulla:) Antaa leikata kynnetkin ku koirat.. Juoksentelee välillä vapaana ulkona, sisällä ja navetassa..

              
 


©2019 kennel Ronetta´s - suntuubi.com