Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Subscribe RSS

 Mitäs meille kuuluu???
27.04.2017 19:02

Meidän laumalla kuuluu hyvää! Mitä nyt hieman kiireistä elämä välillä on :)

Tärkein juttu on varmaan se, että Ruu kävi tapaamassa sulhoaan Väinöä ja kyllä sieltä pentuja on tulossa :) Eläinlääkärin arvion mukaan 7-8 kpl, mutta eihän sitä ihan sata varmaksi voi tietää.. Ruu on ollut todella ahne ja hellyydenkipeä, lenkilläkin pitää useita kertoja ruveta rapsutteleen ja paijaamaan. Nyt on meno jo hidastunut ja ruoka menee vähän hitaammin alas. Sekä tietty masu on kasvanut! Nyt kun menis loppuun asti hyvin!

Sakut on tokoilleet paljon ja käyneet kisoissa! Pitkän tauon jälkeen me siis korkattiin tokokehät :) ja taidetaan jatkossakin ahkeroida siellä saralla. Rita on käynyt 2 kertaa alossa, josta 1-tulokset, tarkoituksena saada keväällä vielä TK1 (ehkä jopa sm-kisoista?). Hieman se vielä ääntelee ja siittä lähtee niitä pisteitä :( mut onhan se vähentynyt huomattavasti. Rose kävi 2 kertaa avossa, eka kisassa harmittavasti kaket nollaksi, joten ykkönen kaatui siihen. Mutta eilen kaikki onnistui ja tuloksena avo1, 277p. Seuraavaksi mennään kesällä voittajaan-liikkeethän se kutakuinki osaa mutta seuraamista meidän pitää paljon treenata (keulii..) ja pikku viilausta. Rally kisoissa ollaan myös käyty, sieltä jotain "merkittömiä" tuloksia mutta viime kisassa lauantaina seinäjoella Rita sai 97p, joten valiokello silläkin käyntiin :) Pitäs varmaan se näyttelytulos jostain hakea... Nyt on vielä muutamat rally-kisat ensi kuussa ja kun Ruu saa pennut niin jäädään "hieman lomalle"..

 

Raisa on sakujen ohella myös treenaillut. Kesällä toivon mukaan omissa kotikisoissa korkataan avoin luokka rallyssa ja syksyllä tokon sennenmestiksissä alokas :) Raisa menee myös pikapuolin kuvauksiin. Kaksi veljeä on kuvattu ja molemmilla Lonkat A ja kyynärät 0 :)

Lehmille kuuluu myös hyvää :) ja saatiin myytyä ensimmäinen holstein poika viking geneticksille... Joka on jo sinäänsä aika mahtava saavutus! Meidän Nalle linjasta saadaan jälkeläisiä muillekkin :) Kolme alkiotiineyttä pitäs syntyä nyt kesällä ja Soman tyttö (joka on myös tiine) Uppo-Nalle poikii nyt 10.kerran.. Toivon mukaan kaikki menis hyvin... Ja jos ei elämä olis liian tylsää niin meillä on tällä hetkellä menossa todella iso projekti, toivon mukaan sitä myötä saadaan myös lisää vapaa-aikaa :) Mutta siittä ei vielä sen enempää kun kaikki on vähän vaiheessa :)


( Päivitetty: 27.04.2017 19:24 )

Kommentoi
 Vuosi 2017
30.01.2017 18:19

on alkanut, hieman haikeissa tunnelmissa tosin, vieläkin muisto Rean poismenosta on niin vahva :( Mutta pikku hiljaa on se into palannut ja vaikka Rean sairastelun ja poismenon jälkeen mietin ettei koskaan uutta berniä.. No kun aikaa on mennyt ja Rea kuitenkin sai elää 8 vuotta ja 9 kuukautta täysin terveenä niin kyllähän berni on niin valloittava rotu ettei ilmankaan osaa olla.. Kaksi berniä tällä hetkellä on vähän. Toista Reaa ei koskaan tuu mutta kyllä mulla aina aikaa yhdelle bernin pennulle on :) Joten nyt on vihdoin aika tehdä Ruulle pennut, ennen kuin huomaan että sekin on veteraani :) Pari mielenkiintoista urosvaihtoehtoa on mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon Jos tämä pentuoperaatio ei onnistu niin sit otetaan vaihtoehto b käyttöön eli käyn hakemassa tsekeistä tai sveitsistä pennun :) Mutta mikä ihanempaa olis kuin omia pieniä bernipalleroita tupa täysi!!!

Meillä täyttyy ahkerasti treenikalenteri ja nuoriso on aloittaneet tokoilun, joten siinäkin lajissa kisataan taas pitkästä aikaa.. Pikku-Raisakin on tehnyt kaikenlaista ja silläkin toiveena aloittaa kesällä toko sekä rallyn avo luokka. Eilen oltiin seinäjoella rally-kisoissa koko poppoo ja tuloksiakin tuli, Ruu sijoittui kolmanneksi pistein 83, yks kymppi tuli ja kaks uusimista.. Roselle tulos 72 p, sille kaks 10, peruutuksessa mulla askel liikaa ku oisin muuten kompastunut ja käytösruudussa se rupes kurkotteleen mun taskuun.. Rose se keksii kaikenlaista.. Rita jäi vähän tuloksesta kun ei ymmärtänyt kylttejä 2 X vasen tk ja molemmat oikeaan käännökset.. Kaikki vaikeet se sitten osasikin, jopa merkki oli nyt tuttu ja edessä peruutuksen oli hiljaa :) Ritasta vielä kehkeytyy oiva rallykoira kun me vaan treenataan! Seuraava yritys ensi kuussa.

Navetassa on kaikki ok ja uusia tyttövasikoita on syntynyt paljon! Mielenkiinnolla odotan niiden genomituloksia. 28.2 meillä on Muumi-Nallen huuhtelu ja niistä alkioista on tullut nyt jo kyselyitä. Kesällä meillä syntyy 3 alkio tiineyttä Molla-Nallesta, aika hyvä tiineys % kun 4 alkiota laitettiin. Oikein hätkähdän kun meidän karjasta on nyt suurin osa vanhaa väkeä, mutta niin vaan vielä Soma, Uppo-Nalle ja kumppanit porskuttaa :)

Yritän jatkossa hieman päivittää ahkerammin kotisivuja ja blogia!!

 


Kommentoi
 TriplaPOTTI!!!!
25.08.2015 19:30

Käytiin ilmajoella Rallytoko kisoissa viime sunnuntaina ja eipä olis voinut paremmin mennä :)

Mestari luokka aloitti ja helle oli siinä vaiheessa jo melkoinen. Epäilin et kuinkahan Ruu jaksaa, hieman helle näkyi suorituksessa mutta ei pahasti. Rata tuntui kivalta ja sujuvalta, meille ei mitään vaikeita liikkeitä ollut. Käytösruudussa oltaessa mietin vaan että pitäisi riittää hyvin tulokseen, jota me lähdettiin hakemaan.. Mutta vilkaisu tulostaululle vaihtui suureen iloon, pisteet 98 sij toinen, oltiin hieman hitaampia ekaan. mutta sehän ei haitannut.. Nyt valiokello lähti käytiin ja toivottavasti päästään osallistumaan rallytoko sm:iin :) Virheitä tuli siis -1 kontr, -1 tvä.. Harmi kun ei ollut suorituksesta videota.. Ja tämähän oli vasta Ruun eka kisa mestari luokassa :)

 

Ja putki jatkui heti voittajalla.. Roselle 94 pistettä ja sijoitus toinen. Mua jännitti ihan sikana ja Rose rupes heti rauhoitteleen, nuuski maata en saanut kontaktia jne.. mutta sillä on käsittämätön tapa nostaa itsensä kisoissa ja kun sanoin valmis niin se veti kontaktin ylös :) Itseltäni oli kyllä niin huonoa ohjaamista, joten virheet voi oikeastaan laittaa mun piikkiin.. Joka näkyi pisteissä myös useina ohjaaja virheinä.. Mutta ohjaajan tumpeloinnista huolimatta hieno voittaja luokan korkkaus Roselta :)

Loppupäivästä sitten Ritan vuoro. Helle oli jo tukahduttava ja mulle oli aivan yllätys miten se jaksaa keskittyä ja koira joka ei oo tainnut koskaan nähdä Rally kylttejä!! Rata oli sujuva mutta itseä hirvitytti hihnan käyttö ja yhden kerran se kiristykin josta miinus 1 piste.. Ritalle siis luokka voitto pistein 99!!! loistavaa seuraamista koko ajan ja ilo oli olla kehässä Ritan kanssa mutta vielä kivempaa sen kanssa on olla kehän ulkopuolella :) Sirun tarkastuksessa se meni selälleen-rapsuttakaa, joku pentu karkas sen jalkoihin ja voi miten Rita osasi senkin handlata hyvin.. Koira joka on lempeä mutta tarvittaessa todella tulinen, koira jolla on hermot ja pää kunnossa!! Tuomarin kommenteissa luki et hieno takapään käyttö ja sitähän se ritalla on :)

Loistava päivä kaikkinensa :) Ajattelin että pidän hieman vapaata kisaamisesta mutta kuinkas ollakkaan ilmoitin taas kaikki kolme rallittelemaan :)


( Päivitetty: 25.08.2015 19:55 )

Kommentoi
 Synttäreitä :)
25.08.2015 19:23

15.8 Riia mummeli täytti 11 vuotta!! Tähään ikään pääsy ei ole ollut itsestään selvyys mutta kaikki vastoinkäymiset matkan varrella on voitettu.. Riia on hyvässä fyysisessä kunnossa mutta kuulo ja näkö on jo heikko.. Sehän ei Riiaa haittaa kun kukaan ei sitä enää pysty komentaan eikä kieltään :)

 

Pari päivää myöhemmin Rose täytti tasan 2- vuotta!! Mun rakas susihukka, joka on valloittanut sydämmeni täysin :) Koira jossa on luonnetta mutta myöskin osaa olla lempeä.. Mun suojeliani turvaa aina selustan :)

 

Samaan aikaan kävin hoitaan Ricoa ja useampi päivä vietettiin juoksemalla ympäri pihaa :) Mukana oli myös Ruukin :) Kuvassa Rico 7,5 vuotiaana..

 


Kommentoi
 Molla-Nalle
25.08.2015 19:15

Vihdoin koitti se päivä jolloin meille syntyi ensimmäinen oma alkio vasikka :) Mä niin odotin tyttöstä ja sen sain :) Soman sukuun syntyi siis kuudes sukupolvi, kaikki elossa, eikös oo aika hyvin :) ???

Kulta-Katriina meinas poikia multa vähän niinku salaa :) Aamu navetalla ei mitään merkkiä poikimisesta ja illalla ajattelin että ehkä se vois yön aikana poikia.. Käväsin kylillä ja sen jälkeen kävin vilkaiseen et no niin sorkat näkyy :) Hieho handlas poikimisen ihan yksinään-tosin vahdin et kaikki meni hyvin kun niin arvokas vasikka...

Aikani nimeä mietittyäni päätin että siittä tulee Molla-Nalle, kun on ihan sen näköinen.. Vilkas, sukuunsa tullut vasikka :) Kauniit jalat ja hyvä runko jo nyt!

Nyt sitten jännätään genomistestiä kumpi on isä, commander vai davinci??? Toivottavasti tuo ensimmäinen...

Tässä Molla harjoittelee jo narussa kävelemistä, seuranaan meidän Vertti (joka on nimestä huolimatta tyttö:)


Kommentoi©2019 kennel Ronetta´s - suntuubi.com