Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koiramme asustavat perheemme ja kissalauman keskellä sulassa sovussa keskenään. Pyrin pitämään koirillani hyvän fyysisen kunnon ja navetan välissä jääkin hyvin aikaa siihen. Hyvät maastot kotipihani ympärillä varmistavat että koirat saavat liikkua metsissä ja pelloilla sekä lähellä menee myös joki jossa koira uivat keväästä syksyyn. Koirat liikkuvat vapaana ja varsinki nuoremmat juoksee koko ajan. Pyrin käymään joka päivä n reilun tunnin pituisen lenkin ja pari pienempää ulkoilukertaa. Talvisin kuntoa pidämme yllä myös hiihtäen ja kelkkaillen valjakon kera. Kesäisin koirat uivat paljon sekä yritämme tehdä myös vaelluksia aikataulun niin salliessa. En ole koskaan rajoittanut pentukoiran liikkumista tai hyppimistä. Vaan pentu on saanut juosta ja pomppia niin paljon kuin jaksaa, olenkin sitä mieltä, että hyvä lihaskunto jo pennusta asti ehkäisee myöhemmin nivelvaivoja ym  Tontti on puoleksi aidattu sekä pihallamme on 2 tarhaa koiria varten - asian mukaisten koppien kera. Minulla koirat eivät ole ilman valvontaa koskaan pihalla yksin, koskaan ei voi tietää mitä vilkkaat koirat keksii ja tie kuitenkin menee lähellä vaikkei niin runsasliikenteinen olekkaan. Eli mielummin olen varovainen, ettei "lapsosilleni" tapahdu mitään ikävää..

Koirien ruokinnassa pyrin luonnonmukaisuuteen, koirannappuloita saavat vain harvoin tai ei ollenkaan. Ruska ja Rea ei ole pentuaikana syönyt ollenkaan teollista ruokaa. Ruoka koostuu seuraavista; Kaikki NEU ateriat, Puhti, murremix ateriat, raaka liha esim possu/nauta, lihainen rasva, kana, lohi, maksa, maha jne, omatekoiset puurot jossa vaihdellen; kaura, ohra, tattari, pellavasiemen, tumma riisi.. Kasvissosetta saavat myös raakana. Sekä kaikki kotiruuan tähteet. Öljynä saavat pellavan siemenöljyä, lohiöljyä sekä valkosipulirouhetta ja merilevää. Pureskelevat myös luita esim naudan rustoluut, kanan siivet, possun ja poron selkärankaa ym.. Eli näistä raakaaineista päivän ruuat tehdään vaihdellen eri ainesosia. Tämä ruokinta on sopinut meille hyvin, karva vaihtuu nopeasti, korvat pysyy puhtaana sekä vatsa toimii hyvin. Valeraskausoireita ei ole nartuillamme ollut eikä mitään ylimääräisiä rapsutteluja. Mielestäni ruokinnalla pystyy pitkälle vaikuttamaan koiran hyvinvointiin. Minusta ruokinta ei myöskään ole työlästä vaan illalla kun ottaa pakatimesta sulaamaan ja aamulla teen koirille koko päivän annoksen. Meillä koirat syö vähintään 2-4 kertaa päivässä riippuen koiran liikunnan määrästä. Pyrin myös pitämään koirani hoikassa kunnossa, varsinkin kasvuaikana.

Koulutus alkaa jo heti pikkupennusta leikin varjolla. Osa ruuasta syödäänkin treeneissä tai jälkimetsässä. Sisätiloissa koiran pitää pysyä rauhallisena mutta ulkona saavatkin sitten temmeltää ihan rauhassa. Pyrin antamaan koirilleni rakkautta ja rajoja sopivassa suhteessa.


©2019 kennel Ronetta´s - suntuubi.com